Badmington game

COMPETITIE

Met 23 competitieploegen zijn we goed vertegenwoordigd. We gaan er een lap op geven!

Trainingen:

Sporthal Sint-Gillis

Maandag 20.00-23.00

Donderdag 20.30-23.00

Sporthal Oudegem

Woensdag 20.00-23.00

Badmington Player

RECREANTEN

Zin om een shuttle te komen slagen. Aarzel niet en kom je op 1 van de speelmomenten uitleven.

Speelmomenten:

Sporthal Sint-Gillis

Maandag 20.00-23.00

Donderdag 20.30-23.00

Sporthal Oudegem

Woensdag 20.00-23.00

 

DENDERMONDSE 5G KRAAIT VICTORIE TEGEN 3G DE MINTONS

Het is al even geleden dat er nog eens een verslag geschreven werd, dus volgt hierna het onze van gisterenavond 😊. Nooit eerder in de 5G-geschiedenis traden we aan met 8 spelers. Aangezien we allen wat ouder worden en al wat kwaaltjes krijgen (achillespees, rugpijn, knie, elleboog, etc….) waren we blij dat we gisteren toch als één groot team samen konden badmintonnen en strijden naar de overwinning.  Ook een extra woord van dank aan Ruben die ons uit de nood hielp.

Gisteren mochten we dus de Mintons 3G, een zeer sympathieke ploeg uit Sint-Niklaas, verwelkomen. Over de dubbels kunnen we vrij kort zijn. Zowel Lieve en ik als Marc en Matthias konden vrij eenvoudig winnen van onze opponenten en al vrij snel prijkte de 2-0 op het scorebord in ons voordeel.

De enkelwedstrijden daarentegen waren vrij heftig. Matthias mocht als eerste aantreden tegen een zeer sterke heer en speelde een thriller van formaat. Het was zeer spannend aan beide zijden in alle drie de sets maar Matthias is een doorzetter. Hij vecht voor iedere pluim tot het laatste punt gestreden is. En zo geschiedde het. In de derde set kon hij het laken naar zich toe te trekken. De 3-0 was een feit.

Inmiddels was Lieve ook gestart met haar enkel. Ook zij toonde haar vechtlust en demonstreerde haar klasse door de klus vakkundig af te werken in twee korte sets. Met een 4-0 voorsprong en nog twee enkels en twee mixen te gaan, groeide het vertrouwen dat onze ploeg kon winnen.

Ondertussen was het de beurt aan Ruben en Sofie. Ruben begon ijzersterk aan de wedstrijd en won de eerste set tegen een zeer taaie, sterke tegenstander. Er werd mooi badminton gebracht en veel weerwerk geboden door beide spelers. De uiteindelijke winst ging in de derde set naar de Mintons. De tussenstand was 4-1.

Sofie was gemotiveerd tot op het bot. Nadat ze de eerste set verloor, volgde een korte, tactische bespreking met de ploeggenootjes. Sofie wist wat haar te doen stond. Ze zette het spel naar haar hand en kon op karakter, talent, wilskracht en techniek de tweede set binnenrijven. Daarna was er geen “stoppen” meer aan. Sofie schakelde een versnelling hoger en stoomde door naar winst. En dat bracht ons dan tot de 5-1. De winst was binnen 😊.

De mixen konden we spelen zonder al te veel stress maar één ding was zeker, we gingen ons volledig smijten en strijden. We hadden er zin in. Marc en ik verloren de eerste set. Maar in de tweede set waren we zowel fysiek als mentaal opgewarmd en vochten we voor elk punt. Marc speelde uitstekend en zette de tegenstander onder druk door ondermeer nauwkeurig zijn perfecte keiharde smashen boven te halen. Marc en ik wonnen daarna ook nog de derde set.

Ondertussen waren Veerle en Chris gretig aan hun wedstrijd gestart. Ook bij hen was het zeer spannend en werd er op een hoog niveau gebadmintond. De eerste set werd nipt verloren en de tweede set werd nipt gewonnen. Veerle en Chris maakten er nog een mooie derde set van maar konden helaas geen vuist maken tegen het koppel van de Mintons. Op het scorebord prijkte er een 6-2 overwinning.

Achteraf gingen we nog iets drinken op de markt (Steca) waar we drank en twee kaasplanken en twee Dendermondse bierplanken bestelden en met veel smaak verorberden.

Er werd ook nog afgesproken dat we ten voordele van Levensvreugde op Badminton4Life zouden helpen met onze ploeg (5G) achter de toog op zondagochtend. We verwachten jullie allen daar !


Sas the Cap !

 

INITIATIE CURSUS

Vanaf 2 september 2021 een initiatiecursus badminton voor volwassenen.


Deze zal doorgaan elke donderdag van 21u – 22u in de sporthal van Sint-Gillis Dendermonde


Rackets en shuttles zijn ter beschikking.


75€ voor 10 lessen zonder aansluiting bij Dendermondse bc vzw, doch indien men lid wordt van de club bedraagt deze 125€  ( lidgeld en verzekering voor het seizoen 2021 -2022 ).


Elke maandag kan men van 20u tot 23u eveneens vrij spelen in dezelfde zaal.


Voor inlichtingen:

De Smet Patrick

0472/390473 of 052/225724

Badmington Player